Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pittige tomatensoep met gember-peperroom

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

3 eetl olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 theel. chilipoeder, afgestreken
1 klein blikje tomatenpuree
250 gr tomaten in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten a 500gr
650 ml kruidenbouillon
125 ml slagroom
1 theel. gemberpoeder
1 theel. versgemalen zwarte peper
2 eetl. peterselie, fijngehakt
½ theel zout

Bereiden

In de soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 minuten meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de soep 20 minuten zachtjes laten koken.

In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ theel. zout halfstijf kloppen.

Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren.

Tomatensoep over diepe borden verdelen. Met lepel de geklopte gember-peperroom in het midden van de soep scheppen. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Broccoli-cremesoep
Helder kippensoepje met ananas
Garnalensoep met crème fraîche en Sumatra tabak
Aspergesoep met gepocheerd ei, garnalen en kruidenroom
Romig met een rood dakje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes